NASLOVNICA

POVIJEST

LOVIŠTE

LOV

LOVAČKA KUĆA

STRELJAŠTVO

ČLANOVI

TIJELA DRUŠTVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zajednički lovovi provode se prema «Pravilniku o lovnom redu», subotom, nedjeljom i državnim praznicima.

 

Sezona skupnog lova počinje početkom listopada. To su lovovi, u prvom redu, na divlju svinju i nezaštićene predatore. Odaziv na te lovove je slab, tako da prosječno u tim lovovima sudjeluje oko dvadesetak lovaca. Radi slabog odaziva lovaca, ali i zbog smanjene brojnosti divlje svinje i rezultat lova je skroman. U protekloj lovnoj sezoni odstreljeno je 23 grla divljih svinja. Ako se sjetimo lovova pred desetak godina, kad je godišnje odstrjeljivano i do stotinu grla divljih svinja, onda moramo potražiti uzrok smanjenja broja divljih svinja.

 

 

 

 

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelenska divljač stalno je prisutna u lovištu. Imamo i jelene s trofejama u medalji.

 

 

 

 

 

 

 

                                        

Analizirajući strukturu odstrjela krupne divljači kroz duži vremenski period, možemo se podičiti jakim trofejama divljači. U lovištu je stečeno nekoliko zlatnih kljova, desetak  srebrnih i više brončanih medalja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trofeje srneće divljači dobro su zastupljene u  lovištu i svake lovne godine steknemo nekoliko jačih grla.

 

 

 

 

Organizacija lovova je dobra, lovna disciplina je primjerena, a naročito smo ponosni na poštivanje lovačke etike koju smo prvi počeli provoditi na širem području naše regije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovačko društvo ima i nekoliko dobrih lovačkih pasa, posebno izvježbanih za lov divljih svinja koji pouzdano traže i drže divljač. Njihov lavež, u zimskim lovovima, sigurno je najljepša simfonija za sve lovce.

 

 

 

 

 

 

 

U tijeku svog djelovanja lovačko društvo je surađivalo s brojnim lovačkim društvima, kao LD ”Vinica”, LD ”Rovišće”, LD ”Lipov vrh”, LD ”Duga Resa” i mnogim drugim.

S LD ”Vinica”, koje graniči s nama u susjednoj Republici Sloveniji, došlo je do bratimljenja, radi dobre lovne suradnje. Isto tako i s ostalim LD Bele krajine njegujemo dobru lovačku suradnju.

 

Lovačko društvo «Družac- Bosijlevo» odlikovano je Lovačkim priznanjem III reda, a više članova lovačkim odlikovanjima I, II i III reda.

 

 

Želeći sačuvati sve vrednote koje su stvorili članovi ovog Društva svojim radom i odricanjem, vrlo često stavljajući interes Društva i prijateljstva ispred vlastitih potreba, objavljujemo ovu web-stranicu.Svaki lovac je sam svoj sudac i sam Razmišlja da
li je ispravan ili nije, sam sebe kazni ako
nije ispravan,ili sam sebe pohvali,
ako je ispravan.
To je lov i to je lovna etika!